Wie ben ik?

Mijn naam is Dirkje Hankel, 42 jaar en ik woon samen met mijn man Carlo, onze zoon Roald (2010) en onze dochter Ylva (2015) in Heerenveen. Karst (2005) is de zoon van Carlo en hij is om het weekend bij ons.

Gastouder Heerenveen

Ik ben in het bezit van een diploma SPW-3 en ik heb 7 jaar als pedagogisch medewerkster gewerkt in een kinderdagverblijf. Dit heb ik met veel plezier gedaan, maar door een reorganisatie raakte ik mijn baan kwijt. Omdat met kinderen werken het liefste is wat ik doe, ben ik in januari 2014 gastouder geworden. Wat ik heel fijn vind aan het gastouder zijn, is dat er door de kleinschaligheid veel tijd en persoonlijke aandacht voor de kinderen is.

Gastouder Heerenveen Gastouder Heerenveen

Ons huis is ingericht op de opvang van kleine kinderen, met veel speelgoed dat goed past bij de betreffende leeftijden en dat vaak afgewisseld wordt. Vanzelfsprekend spelen de kinderen in een schoon en veilig huis dat voldoet aan alle eisen. Ook hebben we een afgeschermde tuin waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. Ik streef ernaar iedere dag naar buiten te gaan, in de tuin of een stukje wandelen. Onze woning heeft een gunstige ligging op een woonerf, is gemakkelijk bereikbaar, in de buurt van natuurgebied De Heide en vlakbij speeltuin De Greiden.

Ik vind het belangrijk om naar de kinderen te kijken en te luisteren. Door goed te observeren hoe een kind speelt, eet, slaapt en contact maakt, weet ik waar het kind mee bezig is, wanneer het behoefte heeft aan passend en uitdagend spelmateriaal, maar ook aan contact of aan rust.

Voor alle kinderen wordt er, op leeftijd en ontwikkeling afgestemde, activiteiten aangeboden. Een aantal voorbeelden: knutselen, tekenen, schilderen, zingen & dansen en natuurlijk buiten spelen. Ik bied ook activiteiten aan bij baby’s, bijvoorbeeld verf, gras, zand of diverse kosteloze materialen ontdekken. Bij de activiteiten is de ervaring die het kind beleeft in mijn ogen belangrijker dan het eindresultaat.

Naast de activiteiten die ik aanbied, worden de kinderen ook betrokken bij het huishoudelijke gebeuren, zoals boodschappen doen en het brengen en ophalen van mijn eigen kinderen van school en sport.

Kijk bij de foto’s om een indruk te krijgen!